Lingeriecursus
In de cursus lingerie maken leert u te werken met het materiaal en een patroon. U maakt uw eigen BH en slip of string geheel op maat. U kunt een patroon laten tekenen van uw favoriete BH die lekker zit of u maakt een keuze uit de bestaande collectie getekende modellen. Materialen zijn op de modevakschool aanwezig. U mag natuurlijk ook zelf uw eigen materialen meenemen. Zo maak je zelf een mooie luxe creatie.
Naailes
Modevakschool PARIS is aangesloten bij de Stichting Kwaliteit in Maatkleding.
Adres: Koningspage 58
7361 ZW Beekbergen
Telefoon: 0555062192
KVK-nummer: 08044944
Rekeningnummer: NL59 RABO 0383 3547 30
Facebook: https://www.facebook.com/modevakschoolparis

Mijn naam is Ria Lankwarden en geef ruim 26 jaar met heel veel plezier cursussen/workshop's en opleidingen in het modevak. Nadat ik de opleiding Costumière, Coupeuse en Lerares naaldvakken had afgerond ben ik verder gegaan om zoveel mogelijk over het modevak te leren. In Amsterdam heb ik het Confectie Patronen Systeem gedaan daarna lingerie/badkleding, moulage en hoeden. En ook heb ik het Detex textielbrevet gehaald. Dit brevet is zeer belangrijk om de cursisten een goed stofadvies te geven. Mijn modevakschool/atelier heb ik samen met mijn man ontworpen en daardoor is er een hele fijne werkomgeving ontstaan waar gewerkt wordt met luxe fijne naaimachine's en overlockmachine's. Er wordt gewerkt in een gezellige harmonieuze sfeer met veel creativiteit waarin beginners en gevorderden met veel plezier hun eigen kleding maken, herstellen of oppimpen en zo hun eigen creatie ontwerpen met doel naaien als hobby. Er is een breed cursusaanbod aanwezig. Ik ben blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Ik wil graag mijn kennis en talenten doorgeven zowel hier in Nederland als in Brazilië waar we 3 naai projekten hebben opgezet voor de allerarmste meisjes in de sloppenwijken onder de naam; stichting Help Poor People.nl zie naaiprojecten Brazilië op deze site.

Een interview door radio Apeldoorn:
Diverse Workshop's
Regelmatig worden er diverse workshop's gegeven zoals: Workshop Tassen maken/ Workshop Vesten,Bodywarmers/ Workshop Leer en suède verwerking/ Workshop Lingerie en Badkleding/ Workshop Hoeden maken/ Workshop Kleur en Styling/ Workshop Interieur/ Workshop Vilten/ Workshop Schorten.
Borduuropdrachten
, , , , ,
Tieneratelier
Op het Tiener Atelier ontwerpen jonge meisjes hun eigen creatie naar eigen idee onder vakkundig begeleiding in ongedwongen sfeer. Hierbij kunnen ze hun eigen creativiteit ontwikkelen en dit is heel goed voor hun zelfbeeld. Het resultaat is vaak verbluffend! en leren zo de kneepjes van het modevak.
Badkleding
In deze curus maakt uw uw eigen Badpak,Bikini, Tankini geheel op uw eigen maat. Heeft u een goed zittend badpak? Dan kunt u er een patroon van (laten) tekenen. Of u kiest een model uit de bestaande collectie. U maakt een badpak met of zonder cup's vulling, versteviging of beugel in uw favoriete model. Op de modevakschool zijn materialen kopen. maar u mag natuurlijk ook zelf uw materiaal meebrengen.
Kneepjescursus
In de kneepjescursus leert u de kneepjes van het vak, U maakt u uw eigen techniekenmap. Technieken zijn o.a.:het inzetten van diverse ritsen, gulpsluitingen, de blinde rits,mouwsplit en,paspelzakken in dikke en dunne stoffen, in leer en suede, diverse kragen, reverkragen e.t.c. Een perfecte cursus voor de gevorderde naaister. Van elk kneepje komt er een naslagwerk in de map zodat u het altijd nog kan nakijken hoe het ook alweer moest. De kneepjes cursus wordt afgerond met een kneepjescertificaat.
Vakbekwaamheidskneepjes
De Vakbekwaamheidskneepjes is de cursus volgend op de kneepjescursus. Ook hier wordt een technieken map gemaakt,en ook dit is als naslagwerk bedoeld maar dan op de kleermakers methode. Deze cursus is erg leerzaam en wordt afgesloten met een certificaat.
Leerverwerking
In deze cursus Leerverwerking leert u het verwerken van leerresten tot kledingstuk. Hierbij worden verschillende bewerkingen en technieken behandeld.
Moulage
In deze basiscursus leert u een patroon direct op het lichaam te mouleren zodat de juiste pasvorm van het model vakkundig wordt ontworpen. En andere manier dan patroontekenen. Perfecte pasvorm voor ieder figuur.
Hoedencursus
De Hoedencursus bestaat uit het werken met verschillende materialen. Stof, Riet, Sparterie en Wolvilt komen aan de orde en alles op maat. Ook kunt u uw bestaande hoed vervormen en een nieuwe look geven
Lingerie tekenen
In de cursus lingerie leer je je eigen model van BH, slip, body, corselet of badpak op maat.
Opleiding Costumiere
Wilt u op maat leren tekenen en een vakdiploma halen? Dan is deze opleiding geknipt voor u. U leert uw eigen patronen tekenen op elk gewenste maat en model. U krijgt hierdoor veel inzicht en kennis in het ontwerpen van modellen en het en naaien van kleding. Een leuke opleiding en goede investering voor de toekomst. Bestaat uit het tekenen van het basissysteem. U bent in staat om zelf op elke gewenste maat een patroon te tekenen en te veranderen. Een leuk model gezien? teken het maar na!.
Opleiding Coupeuse
Wilt u op maat leren tekenen en een vakdiploma halen? Dan is deze opleiding geknipt voor u. U leert uw eigen patronen tekenen op elk gewenste maat en model. U krijgt hierdoor veel inzicht en kennis in het ontwerpen van modellen en het en naaien van kleding. Een leuke opleiding en goede investering voor de toekomst. Uw 2e diploma. De technische kennis wordt in deze opleiding flink uitgebouwd. Het mantelvak en gevoerde kleding zijn inmiddels bijgevoegd. Textielwarenkennis en allerlei Borduurtechnieken worden behandeld. De arbeidsmarkt ligt op dit gebied voor u open.
Opleiding Lerares
Wilt u op maat leren tekenen en een vakdiploma halen? Dan is deze opleiding geknipt voor u. U leert uw eigen patronen tekenen op elk gewenste maat en model. U krijgt hierdoor veel inzicht en kennis in het ontwerpen van modellen en het en naaien van kleding. Een leuke opleiding en goede investering voor de toekomst. Is een opleiding met een hogere moeilijkheidsgraad. Nieuwe onderdelen zijn: Bruidskleding en een aantal handwerktechnieken, o.a. Perzich Ajour, Frivolitè, Macramè, Kantklossen en Tapisserie. De mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn nu legio.